2009-09-01 13:50Nyheter

APL erbjuder extemporeläkemedel till alla apoteksaktörer - allmänna villkor

null

Allmänna villkor

Allmänna villkor för tillhandahållande av Extempore-läkemedel har utarbetats och finns tillgängliga på denna sida.

Dessa Allmänna villkor gäller såväl för apotek inom klusterbolagen och Apoteket AB som för aktörer som vill etablera helt nya apotek. Mall för Avtal om tillhandahållande av extemporeläkemedel / Anmälan av apotek används av de aktörer som vill anmäla att få extemporeläkemedel från APL.

Anmälan

Anmälan görs enligt mall direkt till APL. I Bilaga 1 till Avtal och Anmälan om beställningsställen anges vilka apotek som anmälan gäller.

APL tillverkar lagerberedningar (vissa av dessa på rikslicens från Läkemedelsverket) och dessa läkemedel tillhandahålls till alla apoteksaktörer. Dessa lagerberedningar beställs från partihandeln.

APL:s erbjudande om tjänster till apotek

Här kan du läsa mer om APL:s tjänster till apotek inom tillverkning, kvalitetsvärdering, kalibrering av brukstermometrar och doseringshjälpmedel.

Frågor

Vid frågor om extemporeläkemedel till apotek är Ni välkomna att höra av er till:

Eva Sjökvist Saers, VD APL,
eva.sjokvistsaers@apl.se, 070-680 47 47

Pia Åkerström, CFO APL,
pia.akerstrom@apl.se, 070-304 08 08


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.