2022-08-15 14:44Nyheter

APL ger trygghet för patienter med sällsynta sjukdomar

Leif Lindsten och döttrarna som alla tre har en ärftlig sjukdom.Leif Lindsten och döttrarna som alla tre har en ärftlig sjukdom.

Vad händer om det läkemedel man behöver inte finns på marknaden? Genom statens ägaranvisning har vi fått i uppdrag att tillhandahålla extemporeläkemedel för att i största möjliga mån ge patienter med särskilda behov individanpassat läkemedel.

Läs om Leif och hans döttrar som fått hjälp med individanpassade läkemedel från APL och vad det har betytt för dem.Om APL

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Kontaktpersoner

Lollo Lind
Kommunikationsansvarig
Lollo Lind