2015-09-21 14:00Nyheter

APL gör en gemensam insats för flyktingar

null

Under en veckas tid uppmanas APLs medarbetare att ge ett bidrag till förmån för nyanlända flyktingar. Insamlingen sker via Rädda Barnen och när medarbetarna lämnat sina bidrag kommer APL skänka lika mycket.

Det är svårt att inte beröras av den flyktingkatastrof som sker i Europa och APL vill bidra under denna svåra tid då många flyktingar kommer till Sverige.

- Det är viktigt att bidra och hjälpa de människor som försöker finna ett nytt land att leva i och starta om livet, säger Eva Sjökvist Saers, VD på APL. Ett bra sätt att hjälpa till är att ge pengar till en hjälporganisation, i detta fall har vi valt Rädda Barnen.

Under en veckas tid uppmanar vi våra medarbetare att skänka pengar till Rädda barnen för deras arbete med nyanlända flyktingar via en insamling som APL startat. När medarbetarna lämnat sina bidrag kommer APL skänka lika mycket.

APL utvecklar och tillverkar läkemedel som förbättrar och räddar liv, det gör vi tillsammans med vården och kunder/samarbetspartners inom Life science. Vi har fokus på individanpassade läkemedel och särläkemedel för patienter med sällsynta sjukdomar, i många fall rör det sig om barn. Som en del av detta känns det extra viktigt för oss att stödja en organisation som ligger nära vårt verksamhetsområde och gör en framstående insats i denna aktuella flyktingkatastrof.

Tillsammans förbättrar och räddar vi liv!

Läs gärna mer om Rädda Barnen och deras insats på deras hemsida

För mer information kontakta APL:

Eva Sjökvist Saers, VD

Tel: +46 10 447 96 10

E-post: eva.sjokvistsaers@apl.se


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.