2022-06-01 06:43Pressmeddelande

APL (Apotek Produktion & Laboratorier) har utsett Åsa Jacobsen till Enhetschef för HR & Kommunikation.

Åsa Jacobsen, enhetschef HR & KommunikationÅsa Jacobsen, enhetschef HR & Kommunikation

Åsa har lång erfarenhet från ledande befattningar inom HR och kommer närmast från Scania Industrial Maintenance AB, där hon sedan 2018 haft rollen som HR Manager. Under åren på Scania har hon ansvarat för HR, Kommunikation och Säkerhet, Hälsa & Miljö inom bolaget vid enheterna i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Åsa har även tidigare erfarenhet från läkemedelsindustrin då hon arbetat i olika HR-roller vid AstraZeneca åren 2002-2012 samt dessförinnan i produktion.

- Jag är glad och stolt över att få påbörja en resa tillsammans med APL och få möjlighet att stötta uppdraget att göra skillnad för patienter med särskilda behov. Jag vill arbeta affärsnära och skapa förutsättningar för engagemang och ser fram emot att lära känna och förstå verksamheten, säger Åsa.

- Åsa bidrar med stor erfarenhet inom HR, men har även haft direkt produktionserfarenhet tidigare i sin karriär. Med sin bakgrund och erfarenhet blir hon ett mycket värdefullt tillskott i vår fortsatta utveckling på APL. Jag ser fram emot att få välkomna henne till oss, meddelar APL:s vd Erik Haeffler.

Åsa ingår i APL:s företagsledning och tillträder sin tjänst den 1 september 2022.


Om APL

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Kontaktpersoner

Erik Haeffler
VD
Erik Haeffler
VD