2010-11-25 13:31Pressmeddelande

APL lanserar Apotekarens Senap med nytt, eget recept

null

APL producerar den nya senapen vid fabriken i Malmö. Senapen är grovkorning, medelstark och relativt söt och passar utmärkt till den svenska julmaten.

– Senapen är viktig för oss. Det är en fin gammal tradition att ett apotek också tillverkar senap säger Michael Brobjer, chef marknad och affärsutveckling marknadsdirektör APL. Vår första jul som extemporeapotek och nytt fristående läkemedelsbolag, med en stark position inom extemporeläkemedel och Life Science, vill vi självklart också fira med ett bra julerbjudande till apoteken. Vi är mycket glada för Apotekarens Senap som vi hoppas kommer att falla svenskarna i smaken.

APLs julprodukter kommer bl.a. att säljas på DocMorris Apotek, Vårdapoteket, Apoteksgruppen samt några enskilda apotek under namnet Apotekarens och består av fem produkter: senap, saffran, flytande glykos, pepparmyntolja och glöggkrydda. Julprodukter baserade på kryddor och kryddblandningar har en lång tradition inom apoteksnäringen.

Apotekarens Senap har en kryddig och söt smak, och tillverkas av senapsfrön som är odlade i Sverige. Senapen innehåller bara naturliga råvaror och är fri från konserveringsmedel. Apotekarens Saffran är av högsta kvalitet och bevarad så intakt som möjligt för att lukt och smak ska bevaras och komma fram när man bearbetar saffranet vid bakning och matlagning.

Apotekarens Glöggkrydda är ett koncentrat av pomerans, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och cognac. För att göra egen glögg blandar man vin och socker med en matsked av glöggkryddan. Blandningen av glöggkryddor är helt ny och speciellt framtagen av APL. Genom att blanda sin egen glögg kan man bestämma sötman själv.

Enligt Handels Utredningsinstitut är prognosen för den totala svenska julhandeln år 2010 cirka 65 miljarder kronor, vilket är en ökning med tre procent jämfört med december 2009. 

 

För mer information kontakta:

Michael Brobjer chef Marknad & Affärsutveckling,

Tel: 010 - 447 96 11, E-post: michael.brobjer@apl.se

 

Fler bilder på APLs julsortiment finns på http://www.apl.se/Sv/press/Sidor/bildarkiv.aspx för fri publicering

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är en ledande kontraktstillverkare inom life science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 450 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer om oss på www.apl.se


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.