2017-09-26 12:46Pressmeddelande

APL öppnar ny avdelning för Kliniskt prövningsmaterial & Supply

null

APL renodlar och effektiviserar verksamheten genom en nyöppnad avdelning för Kliniskt prövningsmaterial & Supply (KPS) i Kungens Kurva.

I uppdraget för KPS ingår att flexibelt och resurseffektivt randomisera, etikettera, packa och leverera kliniskt prövningsmaterial till APLs kunder inom Life Science. KPS kommer att hantera både sterilt och icke-sterilt material som är tillverkat av APL eller annat företag.

”Vi är väldigt glada och ivriga att komma igång. Redan denna vecka kör vi första etiketteringsomgången” säger Christina Holmberg, som är chef för både Kliniskt prövningsmaterial & Supply och Farmaceutisk utveckling.

Verksamheten är centrerad till APLs anläggning i Kungens Kurva med nya anpassade lokaler för att säkerställa ett effektivt flöde

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 550 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv. Läs mer om oss på apl.se.


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.