2021-05-06 12:59Pressmeddelande

APL rekryterar Erik Haeffler som ny vd

Erik Haeffler, ny vd på APLErik Haeffler, ny vd på APL

Nuvarande vd, Jan Erneberg, har efter nästan två år som interim vd på Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL, valt att gå i pension. Hans ersättare blir Erik Haeffler som närmast kommer från Recipharm där han varit en del av ledningen, senast som Vice President Manufacturing Services & Head of Sustainability.

”Vi är glada över att ha rekryterat Erik Haeffler som APLs nya vd. Han är en rutinerad chef och ledare med gedigen erfarenhet från ett antal företag inom läkemedelsbranschen såväl i Sverige som internationellt. Vi kommer att ha stor nytta av hans kompetens och erfarenhet för att fortsätta APLs utveckling i enlighet med beslutade strategin”, säger Johan Assarsson, styrelseordförande.

”Styrelsen har gjort ett gott val i Erik. Han kommer med sin gedigna bakgrund inom läkemedelsbranschen kunna bidra till APLs transformation till ett modernt tillverkande läkemedelsföretag och att ta den digitala mognaden till nästa nivå”, säger Jan Erneberg.

”Jag ser fram emot att få lära känna människorna i organisationen och att få bidra till att göra skillnad för patienter med särskilda behov.  Vi kommer att fortsätta den resa som APL påbörjat.  För mig är det viktigt att det vi genomför går i linje med APLs värdegrund; affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande”, säger Erik Haeffler.

Erik Haeffler tillträder som vd för APL under hösten 2021.


Om APL

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.