2010-12-09 15:30Pressmeddelande

APL rekryterar nyckelpersoner inom marknad och kundservice

Åsa Edman kommer närmast från en tjänst som inköpsansvarig på Åhléns Apotek där hon haft en central roll i att bygga upp verksamheten. Åsa är disputerad biokemist och tar med sig erfarenheter från kontraktsutveckling och läkemedelsindustrin. På APL kommer Åsa att vara kundansvarig för affärsområdena Vård och Apotek. Dessutom kommer Åsa att ha det övergripande ansvaret för marknadsföring av APLs handelsvarusortiment.

Amadou Jallow är apotekare och har rekryterats från Åhlénsgruppen där han har arbetat som läkemedelsansvarig. Amadou har lång erfarenhet från branschen som medicinsk utredare vid Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket, chefsfarmacevt Apoteket Källan i Hallunda, utredare och samordnare Socialstyrelsen och resursapotekare på Apoteket Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. År 2007 fick Amadou den prestigefyllda titeln Årets Farmacevt som delas ut av Sveriges Farmacevtförbund. På APL kommer Amadou att arbeta som chef för APL Kundservice.

– Med Åsa och Amadou genomför vi två nyckelrekryteringar för att stärka APL som det säkra och kundfokuserade valet, säger Michael Brobjer, chef Marknad & Affärsutveckling, APL. Kundfokus blir allt viktigare nu när konkurrensen hårdnar i branschen och APL ska ligga i framkant. Åsa har en bred erfarenhet och har senast varit engagerad i etableringen av en ny apotekskedja. Amadou har en gedigen kompetens inom farmaci och blir mycket värdefull i våra kundkontakter.

 Åsa Edman började på APL i november och Amadou Jallow i januari 2011.

För mer information kontakta:

Michael Brobjer chef Marknad & Affärsutveckling,

Tel: 010 - 447 96 11, E-post: michael.brobjer@apl.se

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är en ledande kontraktstillverkare inom life science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 450 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer om oss på www.apl.se


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.