2018-03-19 13:55Pressmeddelande

APLs hudvårdsoljor Svanenmärks

null

I över 20 år har vi tillverkat hudvårdsoljor som sålts på svenska apotek. Nu har våra favoriter blivit Svanenmärkta.

Mandeloljan är känd bland skönhetsexperter och storfavorit bland gravida och småbarnsföräldrar eftersom den kan användas vid torr hud på hela kroppen. Jordnötoljan kan användas för rengöring av huden när tvål inte är lämpligt och ricinoljan är en populär hårvårdsprodukt.

APLs oljor håller mycket hög kvalitet, de innehåller inte parfym, konserveringsmedel eller tillsatser. Samtidigt efterfrågar både apotek och kunder i allt högre grad produkter som är i linje med hållbarhetskrav och miljötänk. Därför var det ett helt naturligt steg att låta mandel-, jordnöt- och ricinoljan gå igenom processen för Nordisk Miljömärknings Svanenmärkning som nu är klar. Med Svanenmärkta produkter minskar vi utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen, får effektiva, dryga produkter och minskar miljöbelastningen från förpackningar.

- Vi på APL är stolta över dessa naturliga produkter och det känns mycket bra att våra hudvårdsoljor lever upp till Svanens tuffa krav på miljö och hållbarhet, säger Åsa Edman, affärsansvarig på APL.

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 550 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv. Läs mer om oss på apl.se.


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.