2010-03-22 09:00Pressmeddelande

Apoteket Produktion & Laboratorier blir APL

null

Apoteket Produktion & Laboratorier blir APL. APL blir under juni ett från Apoteket AB fristående bolag. Genom att presentera företaget som APL tydliggörs företagets erbjudande av kvalificerade tjänster inom utveckling och tillverkning av läkemedel inom tre områden – vård, apotek och life science.

Apoteksmarknaden genomgår för närvarande en omfattande förvandling i samband med omregleringen.

- Vi vill stärka vår position genom att tydliggöra vår profil som ett företag som erbjuder en omfattande bredd av tjänster inom utveckling och tillverkning av läkemedel. För att lyckas är det viktigt att vi fortsätter att leva upp till de höga förväntningar som våra kunder har på oss, säger Eva Sjökvist Saers, VD för APL.

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Företaget är också en ledande kontraktstillverkare inom life science i Skandinavien samt en etablerad partner för tjänster och produkter till apotek.

- Anledningen att vi har nått den här positionen är att våra kunder litar på vår erfarenhet och kompetens och ser oss som det säkra valet. Det här ska vi bygga vidare på och förtydliga ytterligare, säger Eva Sjökvist Saers.

Som ett led i det här arbetet har namnet kortats från Apoteket Produktion & Laboratorier till APL. Samtidigt byter företaget logotyp och får en ny grafisk profil.

- Kunderna kallar oss för det mesta för ”APL”. Det har vi tagit till oss. APL är lätt att säga och lätt för kunderna att komma ihåg, säger Eva Sjökvist Saers.

Den nya logotypen är en oval bestående av tre element – ett grönt och ett blått med namnet APL i mitten. Färgerna representerar APL:s verksamhet – det gröna bandet står för erbjudandet till vården och apotek, medan det blå bandet står för erbjudandet till läkemedels- och bioteknikföretag.

För ytterligare information, kontakta:

Staffan Sundquist, kommunikationschef tel:  010-447 96 12, staffan.sundquist@apl.se

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är en ledande kontraktstillverkare inom life science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 450 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer om oss på www.apl.se


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.