2023-05-29 08:06Pressmeddelande

Extra bolagsstämma

APL huvudkontorAPL huvudkontor

Den 29 maj 2023 avhöll Apotek Produktion & Laboratorier AB (APL) en extra bolagsstämma på huvudkontoret i Kungens kurva. Stämman fattade beslut om nya ägaranvisningar för bolaget. De nya ägaranvisningarna är uppdaterade i enlighet med riksdagens beslut från 13 april om att ge APL ett utökad samhällsuppdrag med att kunna upprätthålla verksamheten i kris, höjd beredskap och ytterst krig.

- Vi har redan påbörjat arbetet med att förbereda oss för det utökade samhällsuppdraget, säger APL:s vd Erik Haeffler. För oss handlar det både om investeringar och organisatoriska frågor. Vi fortsätter detta arbete med hög prioritet i enlighet med ägaranvisningarna.


Om APL

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.


Kontaktpersoner

Erik Haeffler
VD
Erik Haeffler
VD