2017-03-01 08:50Pressmeddelande

Kia Frenssen ny chef för Supply Produktion & Utveckling på APL

null

Kia Frenssen har utsetts till ny chef för Supply, Produktion och Utveckling (SPU) på APL med ansvar för supply chain och storskalig tillverkning.

Kia Frenssen har utsetts till ny chef för Supply Produktion & Utveckling inom APL och tillträder sin befattning 1 mars 2017. I hennes nya befattning får hon ansvar för supply chain med t ex inköp, materialförsörjning, storskalig tillverkning och kvalitetssäkring.

Apotekare Kia Frenssen har en lång erfarenhet från läkemedelsindustrin med flera seniora chefsbefattningar inom kvalitetssäkring och läkemedelstillverkning. Hon har sedan 2011 ingått i APLs företagsledning som chef för Extempore med ansvar för hela den småskaliga extemporetillverkningen på APLs enheter och beredningsenheter på sjukhus. Kia har lång erfarenhet av att arbeta med process- och verksamhetsutveckling.

- APL genomgår en spännande utveckling till en mer kostnadseffektiv supply chain och digital transformation. Kia Frenssen är, med hennes breda erfarenhet och personliga driv, idealisk för att driva denna utveckling, säger Eva Sjökvist Saers, VD för APL.

Kia Frenssen ersätter Lars Granlund som, efter 14 år på APL, går i pension under våren.

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 550 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv. Läs mer om oss på apl.se.


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.