2017-08-23 14:04Pressmeddelande

Ulrika Königsson tillträder rollen som CFO på APL

null

Ulrika Königsson har utsetts till ny CFO på APL. Ulrika kommer att ingå i företagsledningen och rapporterar till VD Eva Sjökvist Saers.

Ulrika är civilekonom med en gedigen bakgrund som CFO. Hon kommer närmast från teknikkonsultbolaget Knightec AB där hon varit CFO. Innan dess har hon arbetat närmare 13 år på AstraZeneca där hon har haft ett flertal ledande befattningar i Sverige och internationellt bl a som CFO för den svenska produktionssiten i Södertälje. Ulrika inledde sin karriär som revisor och managementkonsult på KPMG AB.

- Jag är mycket glad över rekryteringen av Ulrika och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger Eva Sjökvist Saers, VD på APL. Ulrika har en bred och gedigen kompetens och dessutom erfarenhet från tillverkande industri inom läkemedel, vilket gör att hon snabbt kommer att kunna sätta sig in i vår verksamhet. Ulrika har också lång erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Ulrika Königsson tillträder sin tjänst den 23 augusti.

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 580 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och kan rädda liv. Läs mer om oss på apl.se.


Om APL

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. Vi är ledande kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och etablerad partner för tjänster och produkter till apotek. Med våra 489 medarbetare och fyra produktionsanläggningar har vi resurser för utveckling, analys och tillverkning av läkemedel. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs mer på www.apl.se.